11.07.2020

Koukám, že slaných věcí tu mám pomálu. Kuchyňská trouba sice nedokáže vyvinout takovou teplotu (domácí maximum leží v rozmezí 220 a 250 °C) jako pec, ale i tak se nemusíte spokojit jen se slanou buchtou a originálu se přiblížit. (...

10.07.2020

Kupuji nejčastěji ořechy a semínka natural. Když je chci vylepšit, rozvonět a dodat jim víc chuti, opražím je, zakápnu javorovým sirupem a osolím uzenou solí. Někdy přidám i skořici.

Suroviny: jakékoliv oblíbené oříšky a semínka, j...

17.04.2020

Co jsem se jich navyráběla! Napichovátka na jednohubky,olivy, na ozdobu. Stačí papír, šablona, nůžky, párátko a lepidlo z mouky (trocha mouky a voda) plus štěteček. Stříhat a lepit! Kouzelníkem Pokustónem je pak každý kus papíru,...

12.04.2020

Vánočka, mazanec, motanec, challah,... Toto a jemu podobné pečivo mám nejradši s máslem. I kynutý zamotanec, který jsem naplnila rozvařenými švěstkami s rozinkami, meruňkovou zavařeninou a rumem, chutná lépe s máslem. Ale ne každý...

09.04.2020

Na úvod upozornění, že konkrétní recept dneska nebude. Pokud ovšem nebudete opravdu moc chtít :) Ve zkratce: kokosový korpus, šlehané mascarpone, jahody a čokoládová ganache. Chci se podělit o spešl vychytávku pro lenochy. Dorty v...

07.04.2020

Rituál. Toto označení ve zkratce sedí k procesu přípravy tohoto luxusního pokrmu. Je v něm hodně semínek, hodně hnětení a spousta péče. Oproti mému prvnímu způsobu je tento mnohem promakanější. Chléb je žitno-pšeničný a jela jsem...

06.04.2020

Každého zmařeného vitamínu je škoda, proto jsem se rozhodla testovat záchranářské recepty (nejen z kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni). Krom správného uchovávání potravin (což je věru věda) zkuste zužitkovat vše, co vyrostlo.

Tady je...

06.04.2020

Beránek byl jen jeden. Zbytek lívanců bylo klasicky nudně kulatých. Ale pokud máte silikonovou formičku, klidně si hrajte. Já žádnou nemám a zkusila jsem použít velké vykrajovátko. Nebylo to zrovna praktické. Lívancové těsto se na...

19.11.2019

Vůně rumu, vůně pozdního podzimu, přezrálá supersladká jablka. Kyprá a hutná snídaně, žádné prášení od úst. A k tomu čaj z posledních květů měsíčku ze zahrádky.

Ingredience na chléb

190 g hladké mouky

2 lžičky sody na pečení

1/2 lžičk...

31.10.2019

Ještě stále jsem sýrožroutem, ale tuhle variantu jsem si oblíbila jako obměnu parmazánu. Superjednoduchá variace, která vylepší nejen těstoviny, ale i saláty či polévky... Trojboj lahůdkového droždí, soli a kešu oříšků (ve skutečn...

Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky