Nekonečná jarní cibulka

Znáte pohádku Hrnečku vař? Nápad na bezednou nádobu s kaší sice nemám, ale poradím vám, jak si bez obtíží pěstovat jarní cibulku nebo třeba petrželovou nať. Stačí si jen dobře vybrat v obchodě a nevyhazovat poklad.

Benefitů používání jarní cibulky existuje hned několik, ale tím pro kuchyni stěžejním je určitě svěží chuť. Pokud si chcete užívat jejích předností delší dobu, a přitom pro ni nechodit neustále do obchodu, jukněte na postup "udržitelné cibulky":

  • uřízněte zelené listy (zpracujte dle libosti)

  • a bílé cibulky s kořínky ponořte do skleničky s vodou

  • zbylé zelené části nechte vykukovat

  • celou "instalaci" postavte na parapet.

  • Denně měňte vodu.


Už druhý den vám naroste nová várka čerstvé bylinky.


Podobně si můžete uchovat i nať z kořenové petržele, když ji koupíte se zelenou čepičkou. Při vaření spotřebujete vrchní nať (těsně u kořene kus zeleného necháte) a i kořen, přičemž opět kus kořene poblíž zelenající se nati necháte - zbude vám jakýsi prostředek této zeleniny. Ten položíte bílým pahýlem kořene na talířek s vodou a nať vám bude dorůstat třeba na přizdobení snídaně.

Gratuluji, jsou z vás minifarmáři!


  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky