Pečené papriky se slunečnicovými semínky

Musím pochválit babičce a dědovi jejich letošní úrodu paprik. Mám jich tolik, že se můžu pustit do jejich pečení. Tyhle barevné krásky mohou sloužit samotné jako antipasti (překrm), na jednohubky, do salátu či rozmixovat pro plnější chuť do pomazánky. Ugrilované léto na jeden zátah. Jen je škoda, že jich je tolik potřeba, skleniček naplníte málo a tak rychle se snědí...

Co potřebujete?

  • papriky všech možných barev

  • olivový olej

  • vločky maldonské soli

  • koření, pepř

  • čerstvé bylinky (bazalka, tymián, hladkolistá petrželka)

  • pár stroužků česneku

  • dvě hrsti slunečnicových semínek

  • šťávu z půlky citrónu


Jak na to?

  1. Rozpalte si troubu na 200 °C. Papriky očistěte a nakrájejte na čtverečky přibližně dva na dva cenťáky velké (od oka). Plech vyložený pečícím papírem posypte barevnou záplavou, osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem, posypte čerstvým tymiánem a vydatně zakápněte olejem.

  2. Během pečení přidejte pár stroužků česneku. Pečte asi půl hodiny. Papriky mohou být mírně načernalé.

  3. V míse smíchejte upečené papriky, koření dle chuti, čerstvé bylinky (petrželku a bazalku či dle chuti), šťávu z citronu a semínka.

  4. Plňte skleničky a zakápněte olivovým olejem tak, aby nic nevyčuhovalo.

  5. Spotřeba je rychlá.

Štítky:

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky