Jablečno-hruškový krambl

Tenhle krambl oslavuje Popelku, rychlost, naše spíže a náklonnost k prohřívací skořici. Je z velké většiny tvořen jablky - ovocem z našich končin, které spokojeně vyčkávaly na svou chvíli ve sklepech. Společnost jim dělá madam hruška. Jsou zalité v lískooříškovém likéru (Soplica z Polska) a přikryté křupavou, máslem vonící, krustou. Kdo by si nepřál mít v jednom soustu naráz chuťové výhody štrůdlu (bez válení těsta) a laskominu v podobě drobenky s mandlemi?

Ovocná složka:

  • 4 jablka Rubín a jedna bachratá hruška - zbaveno jádřinců, pokrájeno na kousky

  • lžička skořice

  • hrst rozinek

  • 60 ml lískooříškového likéru

Pokryvná složka

  • 80 g třtinového cukru

  • 130 g polohrubé mouky

  • 20 g celozrnné hladké mouky

  • 20 g ovesných vloček

  • 40 g nasekaných mandlí

  • 100 g másla + na vymazání formy

Troubu předehřejte na 190 °C. Nakrájené ovoce dejte do mísy a promíchejte se skořicí, rozinkami a likérem. Přendejte do vymazané formy. V další míse sesypte ostatní ingredience a přidejte na kousky nakrájené máslo. Prsty promněte v drobenku. Šup s tím na ovoce a celou krásu pečte 30 minut dozlatova.

Křup!

Štítky:

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky