Tenhle krambl oslavuje Popelku, rychlost, naše spíže a náklonnost k prohřívací skořici. Je z velké většiny tvořen jablky - ovocem z našich končin, které spokojeně vyčkávaly na svou chvíli ve sklepech. Společnost jim dělá madam hruška. Jsou zalité v lískooříškovém likéru (Soplica z Polska) a přikryté křupavou, máslem vonící, krustou. Kdo by si nepřál mít v jednom soustu naráz chuťové výhody štrůdlu (bez válení těsta) a laskominu v podobě drobenky s mandlemi?

Ovocná složka:
4 jablka Rubín a jedna bachratá hruška - zbaveno jádřinců, pokrájeno na kousky
lžička skořice
hrst rozinek
60 ml lískooříškového likéru
Pokryvná složka
80 g třtinového cukru
130 g polohrubé mouky
20 g celozrnné hladké mouky
20 g ovesných vloček
40 g nasekaných mandlí
100 g másla + na vymazání formy
Troubu předehřejte na 190 °C. Nakrájené ovoce dejte do mísy a promíchejte se skořicí, rozinkami a likérem. Přendejte do vymazané formy. V další míse sesypte ostatní ingredience a přidejte na kousky nakrájené máslo. Prsty promněte v drobenku. Šup s tím na ovoce a celou krásu pečte 30 minut dozlatova.
Křup!





