© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

Citrusový chlebíček s mandlemi

14.03.2018

Tentokrát zakousneme sladký, voňavý, snídaňový / svačinový kvádřík. Hraje v něm citrónová kůra a citrusová marmeláda, badyán a mandle. Řeči stačí, "pome na to".

 

Přísady:

  • 80 g másla

  • 60 gramů mandlí

  • hrst rozinek

  • pár kousků kandovaného zázvoru

  • lžíce citrusové marmelády

  • citronová kůra, lžíce šťávy

  • mletý badyán, skořice

  • 200 g hladké mouky

  • 80 g celozrnné hladké mouky

  • kypřící prášek bez fosfátů

  • špetka soli

  • 120 g třtinového cukru

  • 2 vejce

  • 250 ml mléka (jakékoliv)

Alternativně na krustu (ale moc dobré i bez ní):

  • 30 g másla

  • 40 gramů sekaných makadamových ořechů či opět mandlí

  • trochu strouhaného perníku

  • citrusová marmeláda

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Nechte rozpustit máslo a nasekejte mandle a zázvor. část. Oba druhy mouky prosejte do mísy, přidejte mandle, rozinky a zázvor, prášek do pečiva, špetku soli, mletý badyán, skořici, kůru a hnědý cukr. Až rozpuštěné máslo trochu vychladne, rozklepněte k němu vajíčka a marmeládu a prošlehejte. Směs nalijte do mísy k mouce, přidejte mléko a dobře promíchejte. Poté zapracujte strouhanou kůru a šťávu. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečícím papírem. Nalijte těsto a uhlaďte na povrchu. Pečte 45 minut. 
Nechte chlebíček úplně vychladnout. (Přísady na krustu smíchejte dokud nemají akurátní konzistenci, naplácejte na chlebíček.) Až pak vyklopte z formy a nakrájejte.

Tags:

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload