Přírodní filtrování vody

Vracím se po čase k dalšímu z dárků, které jsem dostala k Vánocům. Staronový vynález - japonské uhlí Binchotan pro přirozenou filtraci vody, kterou ve východních končinách využívají již stovky let, testuji nyní na stáži. A jelikož jde o "zázrak", má být multifunkční:

  • eko-friendly alternativa k umělým filtrovačům

  • voda má chutnat lépe, páč binchotan redukuje chlór přítomný v kohoutkové vodě a obohacuje ji o minerály, čímž harmonizuje její pH

  • vytváří v bytě pozitivní feng-šuej, jelikož eliminuje elektrosmog tím, že do uvolňuje záporné ionty - ideální mít ho u postele

  • po šesti měsících užívání (po třech měsících je dobré uhlí znovu nabít ponořením do vroucí vody a nechat vyschnout na slunci), kdy končí jeho životnost pro filtraci můžete uhlí využít sekundárně třeba jako hnojivo pro pokojovky (zapíchnete do květináče) nebo jako regulátor vlhka a pachů (např. do namáhaných bot).

Vědecké důkazy nepřikládám (chemie a mikroskopy zjišťují více), takže jen pocitově: Voda mi po zásahu uhlí chutí. Ale může to být tím, že v Brně je voda nic moc, takže mi asi chutná víc kdekoliv jinde i bez filtrace. A jak to funguje? Princip je podobný jako u aktivního živočišného uhlí - díky minikráterům má obří povrch, jež pochytá chlor a nečistoty. Zároveň vodu obohacuje o prospěšné látky. Uhlí Binchotan nese jméno známého japonského řemeslníka – uhlíře Binchoya Chozaemona, který dokázal vytvořit velmi čisté uhlí. Bylo vyráběno z nejtvrdších dubů pocházejících ze zalesněných údolí Kishu.

Dodržujte pitný režim!

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky