Pro nedělní bábovky

Má alma mater slaví výročí 100 let. Proto jsem tuhle bábovku, na níž mám recept z mamčina sešitku, přejmenovala z prezidentské (tvaroh a rum) na Masarykovu :) Recept je jen trošku poupravený. Chutná geniálně! Uvidíte. A kakao k tomu.

Recept

  • 3 šťastná vejce rozdělená na žloutky a bílky

  • 250 g plnotučného tvarohu

  • 250 g polohrubé mouky

  • 250 g másla

  • 200 g třtinového cukru

  • prášek do pečiva (nebo namícháte prášek z vinného kamene s jedlou sodou)

  • kandovaná citronová kůra

  • nastrouhaná kůra z jednoho bio citronu

  • brusinky namočené předem do višňovky

  • hrst sekaných mandlí

  • dvě lžíce karamelového likéru se slaným karamelem (použít lze samozřejmě i osvědčený rum)

Postup

  • Cukr vyšleháme se žloutky. Přidáme tvaroh a zašleháme. Dodáme kůry, mandlí, kandované ovoce a brusinky, likér.

  • V druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přimícháme do těsta a přidáme rozpuštěné máslo.

  • Ušleháme sníh z bílků a jemně zapracujeme do těsta.

  • Pečeme cca 40 minut ve středně vyhřáté troubě (165 °C).

Štítky:

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky