Má alma mater slaví výročí 100 let. Proto jsem tuhle bábovku, na níž mám recept z mamčina sešitku, přejmenovala z prezidentské (tvaroh a rum) na Masarykovu :) Recept je jen trošku poupravený. Chutná geniálně! Uvidíte. A kakao k tomu.
Recept
3 šťastná vejce rozdělená na žloutky a bílky
250 g plnotučného tvarohu
250 g polohrubé mouky
250 g másla
200 g třtinového cukru
prášek do pečiva (nebo namícháte prášek z vinného kamene s jedlou sodou)
kandovaná citronová kůra
nastrouhaná kůra z jednoho bio citronu
brusinky namočené předem do višňovky
hrst sekaných mandlí
dvě lžíce karamelového likéru se slaným karamelem (použít lze samozřejmě i osvědčený rum)
Postup
Cukr vyšleháme se žloutky. Přidáme tvaroh a zašleháme. Dodáme kůry, mandlí, kandované ovoce a brusinky, likér.
V druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přimícháme do těsta a přidáme rozpuštěné máslo.
Ušleháme sníh z bílků a jemně zapracujeme do těsta.
Pečeme cca 40 minut ve středně vyhřáté troubě (165 °C).



