© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

Májové máslové sušenky

01.05.2019

Jsou voňavé, jsou hutné, jsou bez palmy. A jelikož je budete chtít dělat na všechna roční období, pořiďte si vykrajovátka.

 

Vraž do toho

  • 400 g mouky (1:1 celozrnná a hladká pšeničná)

  • 125 g moučkového cukru (pokud si můžete namlýt z třinového, nevádejte)

  • 200 g studeného másla

  • 1 větší spoko vejce

  • špetka soli

  • kůra z bio citronu

  • (zrníčka vanilky)

 

Postupuj 

  1. Ve střední míse vše smíchejte a vypracujte hladké těsto, které pěkně drží a nesype se. Můžete si pomoci blenderem na křehká těsta. Kdyby jste měli stále drobivku, přidejte lžičku vody.

  2. Těsto rozkrájejte na tři díly a každý rozválejte na plátu pečícího papíru (cca 5 mm pokud chcete obtiskovat krajku; pokud ne, uválejte tenší, asi 3 mm).

  3. Pláty dejte na 20 minut do mrazáku nebo na nějakou tu hoďku do ledničky. Po vychlazení vykrájujte a ještě na chvíli šoupněte do lednice.

  4. Předehřejte si troubu na 175 °C a pečte 10 minut, dokud nebudou okraje sušenek narůžovělé. Po upečení je nechte vychladnout a poté skladujte v suché uzavíratelní nádobě. Ale moc dlouho se tam určitě neohřejí :) 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload