Veganský parmazán

Ještě stále jsem sýrožroutem, ale tuhle variantu jsem si oblíbila jako obměnu parmazánu. Superjednoduchá variace, která vylepší nejen těstoviny, ale i saláty či polévky... Trojboj lahůdkového droždí, soli a kešu oříšků (ve skutečnosti nažek, hihi) (fakultativně lze přidat i sušený česnek). Droždí v tomto "supersýru" navíc dodá vitamín B, bojovníka proti stresu.

Suroviny a postup: 100 g kešu ořechů, 3 polévkové lžíce lahůdkového droždí, 1 lžičku soli a špetku sušeného česneku promixujeme a uchováváme v uzavřené nádobě v lednici, kde vydrží cca tři týdny (ale do té doby jej sníte).

Štítky:

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky