Jablečný chlebíček s citronovou polevou

Vůně rumu, vůně pozdního podzimu, přezrálá supersladká jablka. Kyprá a hutná snídaně, žádné prášení od úst. A k tomu čaj z posledních květů měsíčku ze zahrádky.

Ingredience na chléb

190 g hladké mouky

2 lžičky sody na pečení

1/2 lžička soli

hrst brusinek namočených přes noc v rumu

hrst nasekaných vlašských ořechů

270 g plnotučného bílého jogurtu

130 g třtinového cukru

vanilkový cukr (s pravou vanilkou)

3 vejce (ideálně od nosnic z volného výběhu)

kůra ze dvou bio citronů

100 ml oblíbeného rostlinného oleje

3 jablíčka na kousky

Na polevu

150 g třtinového moučkového cukru

3 lžíce citronové šťávy

hrst mandlí

Postup

Chlebovou formu vymažte a vysypte moukou. Troubu dejte předehřát na 175 stupňů. V míse smíchejte mouku, sodu a sůl (ideální je vše prosít). Přidejte oba cukry. Ve druhé míse smíchejte jogurt, vejce, kůru a olej. Obě směsi dejte dohromady a přidejte nakrájená jablka, brusinky a ořechy. Krátce propojte a nalijte do formy. Pečte asi 50 minut.

Polevu připravte smícháním cukru s citrónovou šťávou. Úplně vychladlý chlebíček jí poté přelijte a posypte madlemi či jinými oříšky. Mňam.

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky