Zachraň nať: ředkvičkové pesto

Každého zmařeného vitamínu je škoda, proto jsem se rozhodla testovat záchranářské recepty (nejen z kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni). Krom správného uchovávání potravin (což je věru věda) zkuste zužitkovat vše, co vyrostlo.

Tady je má verze pesta z ředkvičkové natě.

Do mixeru natrhám umyté lístky natě (ředkvičky je radno uchovávat v ledničce s odstraněnou natí i kořínky, ideálně pod vlhkým hadříkem), která zbyla po čištění ředkviček. Přileju olivový olej, hrst kešu oříšků, dvě lžíce lahůdkového droždí, sůl, další bylinky (petrželku) a případně i česnek. Rozmašíruju a je to. Petrželku si můžu předpěstovat z vrcholku kořene petržele. Stačí občas zalít.

Štítky:

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky