Křupavá domácí pizza

Koukám, že slaných věcí tu mám pomálu. Kuchyňská trouba sice nedokáže vyvinout takovou teplotu (domácí maximum leží v rozmezí 220 a 250 °C) jako pec, ale i tak se nemusíte spokojit jen se slanou buchtou a originálu se přiblížit. (Nic proti slaným koláčům.) Před pečením tedy musíme troubu rozpálit aspoň půl hoďky předem a na max. Lepší je také péct pizzu na alobalu. Do trouby vkládejte plech spíš do vyšších pater.

Ingredience na těsto (2 menší pizzy): 250 g hladké 00 mouky, půl lžičky soli, trochu cukru, 100 ml vlažné vody, půl lžíce oliváče

Těsto (ideálně den předem a nechat kynout v lednici): Udělejte žlábek z mouky, přidejte sůl, trochu vody a cukr. Doprostřed také rozdrbte droždí a rozmíchejte jej vidličkou. Vidličkou přimíchejte mouku z okraje kráteru, půl lžíce oleje a zbytek vody (uvidíte, kolik jí těsto pojme). Míchejte vidličkou a pak rukama. Pořádně hněťte alespoň 10 minut do hladkosti těsta. Rozpůlte těstového hada na dva bochánky, zabalte je každý do folie (nesmí vysychat) a nechte je v ní vykynout (folii tedy neutahujte, nechte těstu dostatek prostoru) do dvojnásobné velikosti. Položte na teplé místno na 20–30 minut. Pak je šoupněte přes noc do lednice. Tady těsto slehne, udělají se v něm bublinky a zvláční. Druhý den vyválejte na pomoučené ploše, přesuňte na pomoučený alobal a nazdobte dle libosti.

Štítky:

  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky