Variabilní ovocný koláč z jogurtového těsta

Má momentální frekvence pečení je opravdu velmi nízká. Odložím si sem však recept na bezva koláč s makadamovými ořechy, ovocem dle výběru a křupavou drobenkou, který jsem obšlehla (čti jen mírně upravila dle) od oblíbené Kitchenette.
Zpracujete rychle, upečete rychle, sníte ještě rychleji. Čerstvý má neodolatelně křupavou drobenku. Chramst. A pokud náhodou vydrží, je krásně vláčný.
na těsto: 200 ml plnotučného jogurtu (případně tvarohu), 1 šťastné vejce, 100 g třtinového cukru, 120 g hladké mouky nebo špaldové, špetka soli, vanilková esence nebo semínka z lusku, 2 lžičky prášku do pečiva + trochu jedlé sody, cca 600 g ovoce bez šťávy dle sezóny (vyzkoušené mám třešně, broskve, jablka, hrušky)
na drobenku: 50 g změklého másla, 50 g mouky (může být i celozrnná), 50 g třtinového cukru, 40 g ovesných vloček, hrst nasekaných makadamových ořechů (či mandlí, ale není nezbytné), špetka soli, lžička skořice
postup: Připravte si ovoce (vypackovat, nakrájet) a drobenku. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte koláčovou formu. Fígl s papírem od másla používám neustále. V míse smíchejte všechny ingredience na těsto a rychle zpracujte. Rozetřete ho rovnoměrně na dno formy, posypejte vybraným ovocem a drobenkou. Pečte při 170 °C dokud těsto nezezlátne (přibližně 35 minut).

Štítky: