Volný chov? Jasan, a ještě víc

Jelikož se stále nejsem schopná obejít bez některých živočišných produktů a jsem v omezování své uhlíkové stopy ještě vlče, vařit a péct ze šťastných vajec je pro mě samozřejmost. Pomalu, eticky, lokálně. Mám z domova zažité, že recept je tak drahý, kolik do něj přijde vajec. A připadá mi v pořádku, zaplatit za vajíčko desetikorunu, protože je to velmi cenný a hodnotný zdroj. Mám radost, že se podařilo legislativně prosadit zákaz klecových chovů. Sice až od roku 2027, ale pokrok to je.
Proto také moc fandím environmentálnímu sociálnímu podniku Jasan z Velkých Hostěrádek, který dodává svá vajíčka i do bezobalového Nasyp si. Vajíčka dosahující kvality bio pochází od slepic zachráněných z klecových chovů. Slepičky dostaly druhou šanci a prohánějí se v krásném prostředí.
Jablka a kožovité hrušky na koláč jsem si dovezla z výletu z Karpat (ještě vás tam pozvu na obhlídku) z genofondového sadu. Koukněte na tu úchvatnou červenou dužinu! Uvnitř hrušek je zase předem nachystaná přesnídávka. Lahoda. Koláčový recept už znáte, je zde.







  • White Facebook Icon
  • White Pinterest Icon

© 2017 by Zajíc v Hájku

Logo graphic design copyright by Kampanenky